Post Description
Wist je dat Elvis Presley gek was op een gebakken boterham met pindakaas en banaan? Welk gerecht speelde een belangrijke rol bij de poging van Marilyn Monroe om Bobby Kennedy terug te winnen? En Adolf Hitler? Dat was een vegetariër! In Hun laatste avondmaal neemt Andrew Caldwell geschiedenisliefhebbers en smulpapen mee door gastronomisch geïnspireerde biografieën van veertien iconen uit de wereldgeschiedenis. Elke biografie bevat een overzicht van hun bezigheden en prestaties, beschrijft hun tragische einde en presenteert het recept voor hun laatste avondmaal. Van het twaalfgangenmenu dat werd geserveerd op de Titanic tot het favoriete recept voor waterkerssoep van Lady Di, van Julius Caesars ambrozijn tot de hummus van Cleopatra en krab à la John F. Kennedy. Andrew Caldwell is al meer dan dertig jaar chef-kok en manager in verschillende hotels over de hele wereld. Daarnaast reist hij over de wereld als amateurarcheoloog en verdiept hij zich in de lokale geschiedenis van elke plek die hij bezoekt.
Veel dank aan de deler van dit boek!
Comments # 0