<< ePub Blue Band - Basis Kookboek
Blue Band - Basis Kookboek
Category Image
FormatePub
SourceScan
LanguageDutch audio/written
GenreCooking
TypeBook
Date 9 years, 4 months
Size 85.9 MB
 
Website https://nzbindex.nl/search/?q=Blue+Band+-+Basis+Kookboek
 
Sender MysticGirl (ogO6w)                
Tag MysticGirl        
 
Searchengine Search
NZB NZB
 
Number of spamreports

Post Description

Blue Band - Basis Kookboek 

Wie is er niet groot mee geworden: het Blue Band Basiskookboek?

Zo'n handig klein boekje met ringband waarin stap voor stap allerlei basisbereidingen werden uitgelegd.
En waarbij je de Blue Band zelf natuurlijk lekker verving door roomboter of olijfolie.
Na 22 jaar vond Unilever de tijd rijp voor een nieuwe versie.


*Keukenprinses!

Wat is er veranderd in 22 jaar tijd? Het formaat is in ieder geval exact hetzelfde gebleven! De vormgeving
en vooral de styling (bordjes, tafelkleedjes, af en toe zowaar een hand in beeld) zijn wat opgefrist, de
volgorde is iets gewijzigd, maar verder ziet het boek er op het eerste gezicht fijn vertrouwd uit. Kon het
voorwoord in 1984 nog ongestraft de lezer toespreken als 'keukenprinses', in het nieuwe boek wordt het keurig
(m/v) in het midden gelaten.


*Basismateriaal!

Het boek begint wederom met het tonen van het basismateriaal in de keuken, dat intussen blijkt uitgebreid
met de broodbakmachine, tafelgril en stoomoven. De patévorm en boterkoekvorm hebben het veld geruimd,
de wok is erbij gekomen. De verse kruiden en specerijen hebben meer toelichting gekregen en tot mijn
onuitsprekelijke vreugde is ook de platte peterselie toegevoegd.


*Bakkerellen?!

Al snel kwam ik een nieuw woord tegen: bakkerellen. Geen idee wat hier precies mee bedoeld wordt, maar daar
waar biefstuk nog gewoon wordt gebakken, dienen karbonades en hamlappen te worden gebakkereld. Dat deden ze
in 1984 in ieder geval nog niet. Ook nieuw: roerbakken en wokken (ik dacht altijd dat dat hetzelfde was, maar
het wordt hier apart behandeld). En de grillpan doet zijn intrede.


*Vergeten groenten!

De hele kip is gebleven, maar de gevulde kalfsborst,cassoulet en niertjes in madeirasaus hebben hun basisplaats
moeten afstaan. Sugarsnaps en kousenband zijn daarentegen nieuw toegevoegd en gek genoeg ook schorseneren.
Die waren in 1984 kennelijk uit, maar worden als 'vergeten groenten' nu weer omarmd. Groenten worden overigens
onderverdeeld in wat onduidelijke categorien als 'kleurrijk', 'van onder de grond' en 'Hollands'.
Maar ach, overzichtelijk is het wel.


*Moeder bellen!

Een introductie gaat tegenwoordig gepaard met een onderzoek. Zo ook hier. Wat blijkt? Verreweg de meeste mensen
zoeken nog altijd naar een recept via een kookboek (46%), daarna volgt internet pas op respectabele afstand (18%).
Overigens zijn dit gemiddelde getallen; mannen blijken veel vaker internet te raadplegen dan vrouwen.
O ja, en 1 op de 3 Nederlanders belt nog altijd zijn/haar moeder voor kookadvies.


De Oorspronkelijke Scanner/Poster natuurlijk bedankt!

Enjoy It!

Comments # 0