Post Description
Na het succes van Het grote wildplukboek komt wildplukker Edwin Florès met Het wildplukkookboek. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddenstoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd? In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.
Recensie(s)
Per maand worden in dit boek de in het wild te plukken planten, vruchten, noten, wieren, en paddenstoelen besproken met begeleidende recepten. Op de linkerpagina staat een foto met algemene informatie zoals kenmerken, waar te vinden en ideeën voor gebruik. Op de rechterpagina staan twee uitgewerkte recepten. Die recepten variëren van heel simpel, zoals een stamppotje winterpostelein of magnolia-azijn, tot bewerkelijk zoals fleur de courgette met zeebaars en eekhoorntjesbrood. Vooral de extra recepten, gerangschikt in voorjaars-, zomer-, najaars- en winterrecepten, zijn imponerend, met prachtige kleurenfoto's, bijvoorbeeld het chocoladetaartje met ijsje van sering en kokos, gesuikerde tulpen en wilde watermunt. Een fraai boek om te bekijken, met veel informatie, hoewel een extra determineergids niet overbodig lijkt. Geen boek voor koks die precieze hoeveelheden en bereidingstijd willen weten; er staan ook wat (kleine) onzorgvuldigheden in. Sommige recepten zijn ook goed te maken na een bezoek aan een (biologische) groenteboer, maar het is toch vooral een boek voor de ervaren wildplukker. Met een voorwoord van Rene Redzepi, chef van het Deense restaurant Noma
Comments # 0