Post Description
Niet iedereen weet dat het roken van vis één van de oudste manieren is om vis te conserveren.
Maar bijna iedereen vindt: het is zeker de lekkerste manier om vis te bereiden. Op de tafels van feestjes en partijen is bijna altijd wel gerookte zalm, paling of ander lekkers te vinden. En een gestaag groeiende groep sportvissers heeft als bijhobby het roken van zelfgevangen vis gekozen. De populairste vissen om te roken zijn makreel en paling, maar er zijn ook rookamateurs die van minder courante soorten de heerlijkste delicatessen maken.
Op vakantie of tijdens een tuinfeestje wordt graag een superverse -want zelfgevangen - vis gerookt.
Heel gezellig, met de gretige afnemers rond de rookton/ rookoven aanwezig.
Bijna niemand kan wachten tot de vis klaar is ............
En geloof me: die nog warme vis smaakt het allerbeste. De uitdrukking 'heet van de naald' zegt voldoende!
Voor veel mensen is er echter een drempel om zelf vis te gaan roken.
Comments # 0